– Odense satte en god lavine i gang

Kurt001

Direktør Kurt Adamsen, Isoleringsgruppen er formand for Håndværker og Industriforeningen og tilfreds med byrådets forslag om nedsættelse af dækningsafgiften.

Hvad siger du, der i en lang karriere har haft virksomhed i Odense, til den nyhed?

– Jeg blev glad, da jeg torsdag formiddag på et møde i Odense i Dansk Byggeri blev præsenteret for nyheden, som borgmesteren da også "pralede" af fra talerstolen. Beslutningen er et tydeligt signal om, at Odense er en erhvervsvenlig by, der lytter til erhvervslivets ønsker. Der er rigtig god signalværdi i det.

kurt002

Er det mere end en signalværdi?

– Ja, det er også noget meget reelt. Det viser, at Odense er parat til at fjerne nogle af de hindringer, som står i vejen for, at der kan skabes nye arbejdspladser. Det private erhvervsliv skal skabe den vækst, der giver grundlag for den service, der leveres til odenseanerne.

Hvor vigtigt er det, at næsten hele byrådet står bag?

– Det mener jeg har stor betydning. Op mod et kommunalvalg markerer partierne deres politik i valgkampen. Bagefter kan man heldigvis i enighed samles om det meste og på den måde skabe de bedste løsninger for borgerne.

Har nedsættelsen og måske engang helt fjernelse af dækningsafgiften afgørende indflydelse for, at der skabes vækst?

– Det er i hvert fald afgørende med et godt erhvervsklima, når virksomheder beslutter sig for, hvor de skal etablere sig.

Hvordan bedømmer du erhvervsklimaet i Odense?

– Bedre og bedre. Lad mig nævne sådan noget som fjernelsen af byggesagsgebyret. Her var Odense i front og satte en lavine i gang i andre kommuner. I det store spil er de 20 millioner kroner, som kommunen får i mindre indtægt, nærmest peanuts. Vigtigt er det især, at der blev givet et signal om, at erhvervslivet slipper for en udgift, der også skal følges op af hurtig sagsbehandling. Folk skal opleve kommunen ikke kun som myndighed, men også som medspiller.

I diverse erhvervsmålinger ligger Odense ofte langt nede på listen. Hvad synes du om det?

– Jeg har lige været til møde i Dansk Byggeri, hvor Odense i en måling for nylig røg fra femtepladsen til en plads som nummer 20. Det er et øjebliksbillede, men man kan godt bruge undersøgelserne – uanset hvor man ligger – til at spejle sig i – og for eksempel lære af hvordan andre kommuner arbejder for derefter at gøre det bedre selv. Undersøgelserne skal bruges operationelt. På den måde kan Odense komme fremad – ikke for listens skyld men for odenseanernes egen skyld.

Hvor vigtigt er det, at Odense samarbejder med hele Fyn?

– Det er helt afgørende. Der er brug for Odense som et lokomotiv for vækst og udvikling, men Odense skal også arbejde sammen med alle andre kommuner i det fynske område.

Det årlige Torskegilde


Håndværker og Industriforeningen og Byggesocietetets årlige Nytårsmøde med By og Kultur Forvaltningen i Odense

 

Tirsdag den 13. januar 2015 afholdt Håndværker og Industriforening i Odense sammen med Byggesocietetet Fyn det årlige Torskegilde i Restaurant Næsbyhoved Skov.


Traditionen tro, et godt besøgt møde, og en oplagt Rådmand for By- og Kultur Forvaltningen i Odense, Jane Jegind fortalte om de mange aktuelle planer og visioner for Odense.

 

Formand for Håndværker og Industriforeningen Kurt Adamsen og Byggesocietetets formand Jan Ulrik Nielsen, lagde op til en efterfølgende god debat om Odenses fremtid.

 

Den efterfølgende menu bestod som vanligt af:


• Kogt Torsk med tilbehør
• Pandekager med is og jordbærsyltetøj
• kaffe.

håndværkerfradraget 2014

Isolerings-Gruppen

Så er det sidste udkald for benyttelse af håndværkerfradraget 2014Hvis du vælger at efterisolere din bolig med f.eks. en hulmursisolering eller loftisolering er der gode besparelser at hente på dit energiforbrug.

Får du arbejdet udført, og betaler inden årets udgang, kan du desuden også lige nå, at udnytte det skattemæssige håndværkerfradrag.

Ring til os og få et tilbud.

Kurt venter på broeffekten endnu

kurt001

Isolerings-direktør Kurt Adamsen fortæller om sine kvaler med broafgiften.

Han er formand for de små erhvervsdrivende i Odense, men også direktør i sit eget firma, Isoleringsgruppen i Odense.

Kurt venter på broeffekten endnu

Fyn har mange mindre erhvervsdrivende, som isolatør Kurt Adamsen, hvis firma allerede i år allerede har betalt 40.000 kroner i broafgift

Da Storebæltsforbindelsen blev indviet i 1998 havde Kurt Helge Adamsen store forventninger.

– Det var et nyt marked, der åbnede sig for os på den anden side af bæltet, siger indehaveren af Isoleringsgruppen i Odense, som 16 år efter endnu ikke har fået indfriet sine forventninger.

Tømreren med speciale i at blæse isolering ind i hulmure og lægge glasuld på loftet hos private og firmaer havde bogstaveligt talt set frem til at få en motorvej til nye kunder på den østlige side af Fyn.

kurt02

Præcis som han allerede havde det til sine mange jyske kunder.

– Det åbnede da for et nyt marked, og det marked er selvfølgelig vokset, men det er slet ikke eksploderet, som jeg havde regnet med, siger Kurt Helge Adamsen.

I dag hører hans firma til i kategorien små- og mellemstore virksomheder – præcis som hovedparten af de mere end 4000 fynske håndværksvirksomheder.

Han stod færdig som tømrersvend i 1974 og fem år efter åbnede han firmaet i Odense. Kunderne var fynske eller jyske, selv om det også blev til enkelte ture med færgerne til Sjælland.

– Vi havde kunder, som trak os med til Sjælland, men det var meget begrænset, hvor mange gange vi sejlede over med firmabilen, siger han.

Store karakteristiske gule isoleringspakker står klar til kunderne ude på gårdspladsen ved hovedkontoret i udkanten af Søhus nord for Odense, hvor 11 håndværkere og fire funktionærer har deres base.

Over broen

Kurt Adamsen har ikke regnet på hvor mange af dem, der skal over broen, men anslår andelen af sjællandske kontrakter til omkring 10 procent af firmaets omsætning.

– Men jeg har til gengæld regnet lidt på, hvor mange penge, det koster os at køre over broen, siger han.

I årets første otte måneder har isoleringsdirektøren betalt 40.000 kroner i broafgifter for at servicere sine kunder i den østlige del af Danmark.

– Om det er meget eller lidt? Alt er relativt, men de udgifter er jo negative for vores dækningsbidrag, og konkurrence-situationen gør, at vi ikke bare kan tørre en daglig udgift på 500 kroner af på en kunde, hvis vi er på Sjælland i en uge, siger direktøren.

Han kan holde billetprisen på den minimale personbils-afgift, fordi han ikke kun må regne broen ind i sit regnskab, men også tager den med i overvejelserne, når han køber firmabiler.

– Alle vores biler er under seks meter, for ellers bliver det alt for dyrt, hvis vi skal betale for en stor bil, selv om det nogle gange måske var det, vi havde brug for at købe, siger han.

Små firmabiler og store udgifter til broafgifter eller ej, så er han dog ikke i tvivl om, at broen har været god for forretningen. Og der er ingen vej uden om den eller markedet på Sjælland for små og mellemstore virksomheder på Fyn, siger han. Især ikke når man er specialiseret.

– Der er ikke nok opgaver for os på Fyn og i Jylland, hvis vi vil vokse. Vi skal være derovre, for det er der, væksten er. Hvis ikke vi er der, så falder vi i søvn og dør, siger han.

Som at køre vestpå

Han så gerne, at en tur østpå kunne føles som en tur vestpå over Lillebæltsbroen.

– Vi har også mange kunder i Vejle og Kolding, men når vi kører den vej, tænker vi slet ikke på, at vi kører over en bro, siger Kurt Adamsen om den del af motorvejsstrækningen i den vestlige retning.

Den modsatte vej rammer barrieren til gengæld håndværkerne.

– Psykologisk er det virkelig en bremse. Broen bliver en slags betalingsmur, som deler landet. Politisk set burde man gøre alt for at sikre mobiliteten i landet i stedet for at bruge den som en pengemaskine, hvor vi betaler for alt muligt andet, når vi kører over, siger han.

Diplomoverrækkelse

miljodiplom

I dag, den 9. oktober fejrede vi i Isolerings-Gruppen A/S, at virksomheden har udarbejdet sin første miljøredegørelse.

Vi blev hyldet for det omfattende arbejde med blomster, et flot diplom, og et flag som nu kan ses i vores flagstang ud til vejen.

Diplomet som blev overrakt af Borgmester Anker Boye er beviset for, at Isolerings-Gruppen kontinuerligt og systematisk har gennemgået alle sine miljøforhold og kortlagt og redegjort for dem.

Isolerings-Gruppen har over 35 års erfaring inden for isolering af bygninger. Virksomheden er autoriseret Isover isolatør, og arbejder landsdækkende med at løse opgaver med godkendte, miljøvenlige og langtidsholdbare isoleringsmaterialer produceret af 75 – 80% genbrugsglas.

Anker Boye overrækker miljødiplom

Torsdag den 9. oktober kl 13.00 er der fest hos Isoleringsgruppen på Slettensvej i Odense.

Vi fejrer, at virksomheden har udarbejdet sin første miljøredegørelse og hyldes for det omfattende arbejde med et flot diplom, der overrækkes af Borgmester Anker Boye.

Diplomet er beviset for, at Isoleringsgruppen kontinuerligt og systematisk har gennemgået alle sine miljøforhold og kortlagt og redegjort for dem.

Isolerings-Gruppen har over 35 års erfaring inden for isolering af bygninger. Virksomheden er autoriseret og arbejder landsdækkende med at løse opgaver med godkendte, miljøvenlige og langtidsholdbare isoleringsmaterialer produceret af 75 – 80% genbrugsglas.